Hetze rond Eyenga-Lokilo noopt manager tot openen van interne keuken
Herman Van Holsbeeck en Anderlecht hebben niets te verbergen

Hetze rond Eyenga-Lokilo noopt manager tot openen van interne keuken

21-11-2014 07:27

Herman Van Holsbeeck was donderdag te gast in het praatprogramma Reyers Laat. Aanleiding was natuurlijk de discussie rond de sterkmaking in het contract van Jason Eyenga-Lokilo.

Een sterkmaking houdt in dat een partij aan een andere belooft dat een derde partij iets zal doen, laten of geven. In voetbaltermen gaat het dan over een club die een jonge speler van een andere club wil overnemen en daarvoor de sterkmaking betaalt. Van Holsbeeck vergeleek de situatie van Eyenga-Lokilo met die van twee andere rastalenten uit de Anderlechtjeugd.

Musonda had ook een sterkmaking, maar het verschil met Eyenga-Lokilo was dat Chelsea de bedragen heeft betaald die in die sterkmaking stonden. Musonda heeft ook op zijn zestiende gezegd dat hij weg wilde bij Anderlecht, maar hij zei erbij dat er een club was die bereid was om die sterkmaking te betalen. Chelsea is zeer correct geweest. Zij hebben al bij al 2,5 miljoen euro betaald aan Anderlecht (ook de broers van Charly Jr. Musonda vertrokken mee naar Chelsea, nvdr.).

Ook de overgang van Adnan Januzaj had weinig voeten in de aarde. "Ze zijn hem op zijn vijftiende met zijn familie komen halen. We hebben voor hem 375.000 euro gekregen. Dat was toen een opleidingsvergoeding van 75.000 euro per jaar", zo verduidelijkte de manager.