Matchwinnaar: “Na een eerste goal hebben we de neiging om terug te zakken”
Tom De Sutter en Mathew Ryan nemen Club bij de hand in Henegouwen

Matchwinnaar: “Na een eerste goal hebben we de neiging om terug te zakken”

31-10-2014 07:59

Voor de tweede keer in vier dagen lukte Tom De Sutter twee doelpunten, dit keer tegen Moeskroen (1-4). Op zijn eentje is hij dus goed geweest voor vier op zes voor Club Brugge. Ook in de kleedkamer neemt de targetman tegenwoordig blijkbaar het woord.

"We waren goed begonnen. We maken de goal en dan hebben we meestal de neiging om een beetje terug te zakken. Dan komen andere ploegen in hun spel en de tweede helft heb ik gezegd: ‘We gaan door op ons elan van het eerste half uur.’ Ik denk dat we dat gedaan hebben en het is een mooi resultaat."

De Sutter wil niet gezegd hebben dat hij nu weer de onbetwiste aanvalsleider moet zijn, maar Michel Preud’homme kan moeilijk om hem heen. "Ik denk dat we allemaal aan elkaar gewaagd zijn en dan moet je keuzes maken als coach. Ik probeer het hem zo moeilijk mogelijk te maken."

Ook Mathew Ryan was blij dat hij, toen Club wat inzakte na de 0-1, zijn foutje van zondag kon rechtzetten. "Het deed deugd om opnieuw belangrijk te zijn vandaag. Ik verrichte enkele reddingen en dat is goed voor het vertrouwen. Ik wil ook nog even de fans bedanken die fantastisch waren met hun steun op de sociale media deze week."