Club Brugge en AA Gent zijn niet tevreden met uitspraken van bondscoach Wilmots
Wilmots mag niet denigrerend doen over Belgische competitie

Club Brugge en AA Gent zijn niet tevreden met uitspraken van bondscoach Wilmots

25-10-2014 22:41

Marc Wilmots was eind augustus erg kritisch over de Jupiler Pro League. Volgens hem is het niveau in de Belgische competitie te laag om spelers voor de Rode Duivels te selecteren. De voorzitters van AA Gent en Club Brugge waren duidelijk niet opgezet met zijn uitspraken.

"We moeten ons als club-en bondsleiders behoeden voor uitspraken die ons product naar beneden halen. Ook Wilmots moet zich daarvoor hoeden. Er zijn slechte wedstrijden, maar onze competitie wordt in het buitenland gewaardeerd", vertelt AA Gent-preses Ivan De Witte in Het Nieuwsblad.

"In bondskringen hoorde ik eens dat de bond de Belgische clubs niet nodig heeft, want alle Rode Duivels spelen toch in het buitenland. Dat zijn heel gevaarlijke uitspraken die wijzen op een zweefgedrag. Ook daarom had Wilmots dit niet mogen zeggen."

Statistieken

Ook Club-voorzitter Bart Verhaeghe vind de uitspraken van Wilmots geen goede zet. "Het niveau van onze wedstrijden in Play-off 1 doorstaat de vergelijking met het buitenland. Daar kunnen ze het niveau van de Rode Duivels halen."

"Ik zeg dat niet zomaar. Wij hebben het sportanalysesysteem Amisco Prozone. Daar kan je zien hoeveel een speler per wedstrijd loopt. Wel, dat gaat almaar de hoogte in. De intensiteit en de snelheid worden gemeten en dat is ook steeds beter."

"Als je als bondscoach iets verklaart, moet je zeer goed nadenken. Wij hebben statistieken. Met buikgevoel alleen koop je niet veel meer." De Witte pikt daarop in. "Hoe hij het ook gezegd heeft: de eigen competitie in diskrediet brengen, is de navelstreng doorknippen."