Manchester United-coryfee neemt het op voor bekritiseerde Belgische doelman
Simon Mignolet krijgt steun van Peter Schmeichel in Engeland

Manchester United-coryfee neemt het op voor bekritiseerde Belgische doelman

25-10-2014 17:28

Liverpool- en Rode Duivels-doelman Simon Mignolet zit even met een vormdip. Althans als we de bakken kritiek aan de Limburger zijn adres in Engeland mogen geloven. Nu krijgt hij steun, en niet de minste, van Peter Schmeichel, de Deense Manchester United-coryfee. "Ik denk dat hij het helemaal niet slecht gedaan heeft", zegt hij op de BBC.

Peter Schmeichel weet waarover hij spreekt. De doelman keepte van 1991 tot 1999 voor Manchester United en pakte vijf Engelse titels in die periode. Onlangs kreeg Mignolet kritiek te verduren van Phil Neville, ex-speler van Manchester United en tegenbwoordig analist, die vond dat Mignolet een onhoudbare knal van Phil Jagielka had moeten tegenhouden in de wedstrijd tegen Everton. "Dat is karaktermoord op Mignolet", aldus Schmeichel. "Ik denk dat hij het helemaal niet slecht gedaan heeft."

De grote Deen komt op voor Mignolet en begrijpt niets van de kritiek. " Het is heel moeilijk om op het veld te komen als je weet dat iedereen aan de woorden van Neville denkt. Als ik kijk naar de goals die hij al slikte vraag ik me af wat je in ’s hemelsnaam verwacht. Wil je echt dat hij elke bal die op hem afkomt redt? Het schot van Jagielka was gewoon heel, heel goed getrapt. Wat toen gezegd werd over Mignolet, was maar kleintjes. En hoe kan iemand die zijn hele leven rechtsback was oordelen hoe een doelman staat?"