Ex-politieker heeft geen spijt van carrièreswitch: Iedereen herenigen bij Genk
Patrick Janssens voelt dat er veel passie is bij de Limburgse club

Ex-politieker heeft geen spijt van carrièreswitch: "Iedereen herenigen bij Genk"

25-10-2014 15:30

Nieuwbakken algemeen directeur bij Genk Patrick Janssens heeft zijn eerste maanden bij zijn club veel te verwerken gehad. In Het Belang van Limburg reageerde hij voor het eerst na de (kleine) relletjes tijdens de suppertersvergadering van vorige week vrijdag. "De agressie bewijst dat de fans passie hebben voor Genk", zegt Janssens nu.

Janssens wil, net als dat in de politiek ook gebeurd, alle hoofden in de juiste richting zetten. "Ik merk aan alles dat iedereen bij Genk eigenlijk op dezelfde lijn zit", zegt hij. "Alleen geloven ze dat van elkaar niet. Supporters, bestuur, spelers en sponsors willen eigenlijk allemaal hetzelfde, maar ze hebben de voeling met elkaar verloren. We moeten iedereen weer herenigen, en dat vergt tijd."

De Antwerpenaar probeert zo veel mogelijk het positieve uit de supportersavond te halen. "Op de supportersavond was de agressie voelbaar. Dat kan choquerend zijn, maar het bewijst hoeveel passie de fans hebben. Als er niemand was opgedaagd, hadden we nu een groter probleem. We hebben onze supporters nodig. Voetbal is meer dan de elf spelers op het terrein."