Ex-kapitein van Racing Genk ziet onevenwichtigheden bij 'de ploeg van zijn hart'
Hubert geeft Genk geen punten cadeau

Ex-kapitein van Racing Genk ziet onevenwichtigheden bij 'de ploeg van zijn hart'

24-10-2014 16:51

David Hubert trekt zaterdagavond met Waasland-Beveren naar ex-club Racing Genk. De verdedigende middenvelder werd in 2011 nog kampioen met de Limburgers, maar belandde op een zijspoor. De rumoerige periode waarin Genk nu zit beroert ook Hubert nog steeds.

"Het is en blijft de club van mijn hart. Ik blijf de gebeurtenissen in de Cristal Arena volgen. Met stijgende verbazing trouwens. Na de bekerwinst zag je het zo verwateren. Ik zie in de spelersgroep tegenwoordig een onevenwicht tussen waterdragers en spelers die het verschil kunnen maken", vertelt hij in Het Belang van Limburg.

"Ook de band met de supporters is niet je dat. Dat is jammer, want in mijn tijd werden we vooruitgestuwd door het publiek. Daarom had ik zaterdag liever in Genk gespeeld. Buitenshuis straalt de ploeg toch meer vertrouwen uit. Toch geloof ik in onze kansen. Ik heb al een beter Genk gezien."

Hubert zal Genk echter geen cadeaus willen geven. De middenvelder van Waasland-Beveren moet dringend punten sprokkelen met zijn club. De ploeg van Ronny Geneugden staat maar op een veertiende plek in het klassement.