Bondscoach ziet nog werkpuntjes voor oudste Hazard
Marc Wilmots wil dat Eden Hazard efficiënter gaat worden

Bondscoach ziet nog werkpuntjes voor oudste Hazard

24-10-2014 11:53

Eden Hazard en de nationale ploeg: Het is nog geen oogverblindend succes. De aanvallende middenvelder van Chelsea werd door Marc Wilmots uit de vergeetput gehaald waar hij door vorig bondscoach Georges Leekens werd ingeworpen, maar écht bedanken voor dat vertrouwen kon de Waals-Brabander nog niet.

"Eden wordt beter en beter. Hij zat twee jaar bij Lille en was toen al één van de beste spelers in Frankrijk. Hij won er de titel en de beker, dus succes had hij al", vertelt Marc Wilmots aan Goal.Com. "Hij werd al prof op zijn zeventiende en nu is hij er 23 en een ster bij Chelsea."

Toch is er één groot werkpunt bij de oudste Hazard: zijn statistieken. Zowel bij Chelsea als bij de Rode Duivels worden er van de technisch vaardige aanvaller meer goals en assists verwacht, niet onlogisch gezien zijn enorme potentieel. 

"Hij moet echt meer goals scoren. Zowel bij zijn club als bij ons. Maar wat hij tot dusver al bereikt heeft, is uiteraard fantastisch. Zeker als je naar zijn leeftijd kijkt", besluit de bondscoach.