Rode Duivel van Chelsea in Champions League-elftal van de week
Eden Hazard ziet zijn goede prestatie tegen Chelsea bekroond met een stekje bij de beste elf van afgelopen week

Rode Duivel van Chelsea in Champions League-elftal van de week

24-10-2014 11:06

Na bijna twee maanden van droogte kon Eden Hazard afgelopen week eindelijk nog eens proeven van het scoringsgevoel. De vinnige aanvallende middenvelder van Chelsea was met twee doelpunten een gesel voor de Maribor-defensie. Hij had dan ook een groot aandeel in de uiteindelijke 6-0-overwinning op de Sloveense kampioen.

De sterke prestatie van de Waals-Brabander is ook de UEFA niet ontgaan. De Europese voetbalbond bedankte de Rode Duivel met een plaatsje in 'Het Champions League Elftal van de Week'. Hazard zit daar in mooi gezelschap, want dit zijn de andere laureaten:

Op doel werd Roberto van Olympiacos verkozen, hij hield dankzij enkele puntgave reflexen de punten thuis voor de Griekse kampioen tegen Juventus (1-0).

De defensie bestaat uit Giulio Donati (Leverkusen), David Luiz (PSG), Marek Suchy (FC Basel), Marcelo (Real Madrid). Opvallend hierbij is de naam van Suchy die als enige van het defensie viertal met zijn team niet kon winnen. Basel ging immers met 1-0 onderuit bij het Bulgaarse Loedogorets.

De UEFA verkoos ook volgende drie middenvelders: Eden Hazard (Chelsea), Koke (Atlético Madrid), Marco Reus (Dortmund). Het trio had een groot aandeel in de ruime zeges van hun respectieve teams.

In de frontlinie tot slot staan drie aanvallers die afgelopen week goed bij schot waren op het kampioenenbal: Arjen Robben (Bayern München), Luiz Adriano (Sjachtjar Donjetsk), Karim Benzema (Real Madrid).