City-fans zetten Rio en Scholes in de hoek: De tering naar de nering zetten
"Zij hebben miljoenen op de bank en kunnen doen wat ze willen en gaan nu voor anderen bepalen wat ze moeten doen"

City-fans zetten Rio en Scholes in de hoek: "De tering naar de nering zetten"

02-10-2014 12:31
4

De kritiek van Rio Ferdinand en Paul Scholes op de fans van Manchester City is bij de achterban in het verkeerde keelgat geschoten. De (ex-)voetballers deelden een sneer uit door te stellen dat de atmosfeer in het stadion te wensen overlaat op Champions League-avonden. "Sommigen weten niet waar ze de volgende penny vandaan moeten halen. En zij zijn multimiljonairs."

Het Etihad Stadium was dinsdag bij lange niet gevuld tegen AS Roma. Ongeveer tienduizend plekken bleven leeg, waarna Scholes en Ferdinand kritiek leverden. De analist Scholes vergeleek de sfeer met andere Engelse clubs en Ferdinand vroeg zich op Twitter af waarom City het stadion wil uitbreiden. De supporters van de van oudsher club van het volk slaan nu terug. 

"Ferdinand leeft in zijn eigen luchtbel", citeert The Telegraph Andy Savage, eigenaar van de website MCFCForum.com. "Sommige mensen zetten de tering naar de nering en weten niet waar ze de volgende penny vandaan moeten halen en hij bekritiseert ze, omdat ze het stadion niet vullen. Terwijl de tickets meer dan 35 pond kosten."

"Hij was een schande op Twitter, net zoals Scholes op ITV", vervolgt Savage. "Ze zijn multimiljonair. Ze denken geen twee keer na over hoeveel het mensen kost. Het leven wordt steeds duurder, veel mensen zitten zonder werk. Voetbal is niet voor iedereen prioriteit, zoals het vroeger was. Men kan het gewoon niet meer veroorloven om drie, vier, vijf keer kaartjes te kopen."

"Niet naar QPR vanwege de liefde voor de club"
"Hij (Ferdinand, red.) brengt een autobiografie uit en ik weet zeker dat hij die niet voor niks weggeeft. En ik weet ook zeker dat hij niet naar QPR gegaan is vanwege de liefde voor de club. Hij krijgt daar een fors salaris voor", voegde Savage nog toe. De supporter kreeg bijval van David Mooney, producer van de populaire Blue Moon fans podcast.

"Mensen hebben betaald voor een seizoenkaart en ik begrijp dat dit dan één van de wedstrijden is die ze gaan missen, omdat het niet te veroorloven is", zegt hij. "Het heeft me geraakt als een botte bijl. Zij hebben miljoenen op de bank en kunnen doen wat ze willen en gaan nu voor anderen bepalen wat ze moeten doen."