Groep C: Uitgekleed Benfica geen partij voor Leverkusen
Duitsers zegevieren met 3-1

01-10-2014 22:35

Bayer Leverkusen heeft de eerste punten van het seizoen in de Champions League te pakken. Na de eerdere nipte 1-0 nederlaag tegen AS Monaco werd er woensdagavond volledig terecht met 3-1 gewonnen van SL Benfica, dat afgelopen zomer de ene na de andere beslissende speler zag vertrekken.

Benfica, waar Ola John negentig minuten op de bank bleef, had al snel door dat er niets te halen viel in Duitsland. De Portugezen gingen namelijk met een 2-0 achterstand de rust in door twee doelpunten die vielen in een tijdsbestek van nog geen tien minuten. In de 25ste minuut open Stefan Kiessling de score uit de rebound, negen minuten later maakte Son Heung-Min de 2-0 door een voorzet vanaf de rechterflank binnen te lopen.

In de 62ste minuut leek het nog even spannend te worden toen Eduardo Salvio na een fraaie aanval de onverdiende 2-1 tegen de touwen schoot, maar Benfica kwam ook na de aansluitingstreffer geen moment echt in de wedstrijd. Het slotakkoord kwam dan ook op naam van Hakan Çalhanoğlu, die een strafschop benutte na een overtreding op Kiessling.

Leverkusen staat nu derde met drie punten uit twee duels. AS Monaco en Zenit Sint-Petersburg delen de koppositie met vier punten. Benfica wacht nog op een punt.