Brussel dag na bekendmaking speelsteden favoriet voor openingswedstrijd
Hoofdstad krijgt de stem en steun van niemand minder dan voorzitter Platini

Brussel dag na bekendmaking speelsteden favoriet voor openingswedstrijd

20-09-2014 11:18

Vier wedstrijden van het EK in 2020 vinden in Brussel plaats. De hoofdprijs voor de KBVB zou echter de openingswedstrijd zijn. Die lijkt nu al heel wat dichterbij dan gedacht.

Niemand minder dan UEFA-voorzitter Michel Platini heeft in Het Nieuwsblad namelijk te kennen gegeven dat hij Brussel als "het hart van Europa en een symbool voor ons continent een passende plaats vindt om de openingswedstrijd te spelen".

Platini laat ook verstaan dat de Rode Duivels hun duit in het zakje hebben gedaan. "Wat de sterke punten van het Brusselse dossier waren? Het scoorde uitstekend op verschillende punten en was heel compleet. Het Belgisch voetbal zit in de lift dankzij de Rode Duivels waar ik trouwens een enorme fan van ben." De Fransman toont zich ook bewust van de binnenlandse hetze over het stadion. "Om het succes te bestendigen is een nieuw stadion nodig. Door Brussel te steunen, hopen we met de UEFA het nodige zetje te geven. Zonder een EK was het er misschien niet van gekomen."

De voormalige spelmaker van Juventus en de Franse nationale ploeg heeft een aparte band met Brussel. Zijn strafschop zorgde in 1985 voor het verschil tussen Juventus en Liverpool in de wedstrijd die nooit gespeeld had mogen worden, de finale van de Europa Cup I op de Heizel die gespeeld werd ondanks de 39 doden die luttele minuten daarvoor waren gevallen op de tribunes.