Zulte Waregem moet vrezen voor laatste plek na verlies tegen Charleroi
Essevee kan opnieuw niet winnen

19-09-2014 22:23

Zulte Waregem heeft zich niet uit de degradatiezone kunnen hijsen na verlies tegen concurrent Charleroi. In het stadion van de Karolo's werd het 2-1 tussen de twee ploegen. Zulte Waregem kan bij winst van Lierse dit weekend naar de laatste plek verwezen worden.

Het initiatief kwam van de bezoekers uit West-Vlaanderen, maar het was Charleroi dat het eerst tot scoren kon komen. De eerste aanval van de Karolo's werd meteen beloond met een doelpunt. Een voorzet van Saglik werd perfect voor doel afgelegd, Kitambala hoefde maar binnen te tikken.

Na het doelpunt ging Zulte Waregem op zijn elan voort en drukte het Charleroi naar achteren. Toch waren de beste kansen voor de mannen in het wit en zwart.

De wedstrijd leek helemaal over toen net voor rust Mamoutou N'Diaye een directe rode kaart onder de neus geschoven kreeg na een tackle langs achter. Trainer Dury en zijn staf waren het niet eens met de beslissing van de scheidsrechter.

Gelijkmaker

Na de pauze kregen de spelers van Zulte Waregem duidelijk een donderpreek van Dury en kwamen ze het best uit de kleedkamer. Dat loonde na 10 minuten voetballen in de gelijkmaker voor Essevee. Bij een voorzet stond nieuwkomer Troisi helemaal vrij. Die bleef rustig en knalde bal in het dak van het doel.

Zulte Waregem bleef ook na het eerste doelpunt gaan voor de winst, waar Charleroi maar al te graag gebruik van maakte. Via de voet van Saglik werd het 2-1, maar de scheidsrechter keerde het doelpunt af voor buitenspel.

Tweede rode kaart

N'Diaye was niet de enige die een rood karton zag. Damien Marcq kreeg van scheidsrechter Lambrecht een tweede geel en dus rood na een charge op de ingevallen Glynor Plet. Zulte Waregem leek vleugels te krijgen na de rode kaart en creëerde enkele kansjes. Toch was het Charleroi dat tot scoren kwam. Jessy Gálvez López zette vijf minuten voor affluiten de eindscore op het bord.