Assistent-trainer Clement snapt kritiek op aanpak Preud'homme niet
Clement verdedigt coach

Assistent-trainer Clement snapt kritiek op aanpak Preud'homme niet

19-09-2014 21:02

Club Brugge geraakte in zijn eerste wedstrijd in de groepsronde van de Europa League niet voorbij het Italiaanse Torino. Het scoreloze gelijkspel werd onthaald op heel wat gemor van de Brugse supporters. Assistent-trainer Philippe Clement begrijpt de kritiek niet.

"Ik begrijp niet dat er licht over Torino gegaan werd", vertelt hij op de clubwebsite. "Het is niet alsof we dachten zomaar over de Italianen te lopen. Het gaat hier over een ploeg die in zijn laatste 6 wedstrijden 2 doelpunten tegen kreeg en 2 weken geleden Inter Milaan belette te scoren."

Club Brugge had de beste kansen, maar kon niet tot scoren komen. "We hebben onze taken perfect uitgevoerd, maar stootten op een zeer sterke Gillet. Die kopstoot van Storm verdiende binnen te zijn, wat de teneur na de wedstrijd ook een pak beter had gemaakt."

Vervangingen

Met Izquierdo, Silva, Bolingoli en Mechele in de basis werden er heel wat veranderingen gemaakt door trainer Preud'homme. "Met wedstrijden om de 3 dagen zullen we beroep doen op iedereen. Momenteel hebben we een kern om op alle fronten te spelen, dus moeten we daar gebruik van maken. Het enige dat we nu missen is een fitte spits, wat ons dwingt om andere oplossingen te zoeken."