Toewijzing Brussel zorgt voor ambitieuze plannen: “Nu gaan we voor openingswedstrijd
Courtois wil openingswedstrijd EK naar Brussel halen

Toewijzing Brussel zorgt voor ambitieuze plannen: “Nu gaan we voor openingswedstrijd

19-09-2014 16:46

De stad Brussel en de KBVB kregen vrijdagmiddag goed nieuws te horen van de UEFA. Brussel is een van de 13 gaststeden voor het EK voetbal in 2020 en mag een 1/8e finale en drie groepswedstrijden organiseren. Bij de KBVB hoopt men ook de openingswedstrijd te mogen organiseren.

Alain Courtois, lid van het organisatiecomité 2020, was bijzonder opgetogen. "Ik was heel nerveus. De selectie was nog niet binnen, maar op het laatste nippertje is het gelukt. Dit is een belangrijke stap voor de stad, voor het land en voor ons voetbal", vertelt hij aan Sporza.

"Voor onze nationale ploeg was een nieuw stadion essentieel. De Rode Duivels lokken makkelijk 50.000 fans. Een nieuw stadion is dus broodnodig.Ik denk dat ook de andere stadions in ons land hiervan kunnen profiteren."

Ambitieuze plannen

"Een groot evenement zorgt ook voor de uitstraling van Brussel en van België. Ik ga niet alleen voor dit EK, maar ook voor de Tourstart van 2019. Daarnaast hoop ik ook op een Europese finale in het nieuwe stadion. Nog voor het EK. De finale van de Europa League of de Champions League zou een ideale test zijn."

"We hebben geen kwartfinale, maar daar ben ik niet triest om. Ik denk dat Brussel nu een grote kans maakt om de openingswedstrijd binnen te halen. Dat zou uniek zijn."