Analist stelt zich vragen bij transferbeleid van Brugse titelpretendent
Soetaers snapt niet dat Vanaken niet en een leger Zuid-Amerikanen wel in blauw-zwart spelen

Analist stelt zich vragen bij transferbeleid van Brugse titelpretendent

16-09-2014 13:22

Tom Soetaers, analist voor VTM en Telenet, was zondag een aandachtige toeschouwer tijdens Genk-Club Brugge. De voormalige Rode Duivel zag een grote lacune bij de Bruggelingen.

"Ik blijf het vreemd vinden dat Club Brugge Hans Vanaken niet gehaald heeft", steekt hij van wal in Het Belang van Limburg. Gedoz, Izquierdo, Refaelov, Sobota, het zijn allemaal dezelfde types. Maar een Vanaken heeft Preud'homme niet." Daarmee gaat Soetaers in tegen Michel Preud'homme zelf. De trainer heeft aangegeven tevreden te zijn met de inspanningen en profielen die het bestuur geleverd hebben eind augustus, ook al bleek het onmogelijk om de jonge spelmaker aan te trekken. Op de vraag of een goede Victor Vazquez die rol niet kan vervullen, reageert Soetaers laconiek. "Van hem weet je dat hij twee keer fit is en een derde keer geblesseerd."

Over Vanaken zelf en zijn prestatie later op de avond tegen Kortrijk was Soetaers wel lovend. "Je ziet aan alles dat Vanaken bevrijd is van de transferperikelen. Ik ga ervan uit dat hij vertrokken is voor alweer een sterke periode tot Nieuwjaar. Op naar de Gouden Schoen zou ik zeggen."