Club Brugge icoon neemt het op voor oude veteraan Simons
Van der Elst ziet Simons niet op de bank belanden

Club Brugge icoon neemt het op voor oude veteraan Simons

03-09-2014 08:30

Na afloop van de topper tegen RSC Anderlecht kreeg kapitein Timmy Simons van Club Brugge heel wat kritiek te verduren. Volgens enkelen is hij te oud geworden voor het spelletje en moet hij naar de bank verwezen worden. Club Brugge icoon Franky Van der Elst neemt het op voor zijn opvolger bij Club Brugge.

Met de komst van Gato Silva en Ruud Vormer lijkt het tijdperk Simons ten einde bij blauw-zwart. "Timmy is 37, hé, en straks einde contract. Dan is het logisch dat Club werk maakt van opvolging", vertelt Van der Elst in Het Laatste Nieuws. "Maar dat Simons niet meer zal spelen, is nonsens. Ik geloof niet dat hij vanaf 13 september nooit meer op het veld zal staan bij Club."

Op 38-jarige leeftijd hing Van der Elst zelf zijn schoenen aan de haak. "Ik kende toen ook moeilijke momenten, hoor. Maar omdat de ploeg goed draaide, bleef ik overeind en eindigde Club dat seizoen tweede. Het is met andere woorden overdreven om nu al te spreken van het jaar te veel voor Simons. Een moeilijke dag kan al eens voorvallen, maar zo slecht was Simons' competitiestart niet."