Nog steeds geen beslissing rond bekerduel Beerschot-Wilrijk
Beerschot-Wilrijk weet nog niet of het doorstoot

Nog steeds geen beslissing rond bekerduel Beerschot-Wilrijk

02-09-2014 20:35

Vierdeklasser Beerschot-Wilrijk weet nog steeds niet of ze zich kunnen opmaken voor een verder avontuur in de Beker van België. De Geschillencommissie van de Belgische voetbalbond heeft zich onbevoegd verklaard in de ‘strafschopzaak’ die Beerschot-Wilrijk aanspande, waardoor er dus geen uitspraak kwam over het bekerduel.

De Antwerpse club diende een klacht in na de wedstrijd tegen Heist. De scheidsrechter van dienst oordeelde dat Beerschot-Wilrijk een strafschop in de penaltyreeks niet had gescoord, maar de beelden achteraf toonden aan dat de bal weldegelijk over de lijn ging. Beerschot-Wilrijk eist een replay.

De zaak kwam vandaag voor de Geschillencommissie, maar die acht de Centrale Scheidsrechterscommissie (CSC) beter aangewezen om deze zaak te behandelen. Dat meldt Het Nieuwsblad. De CSC moet bepalen of de scheidsrechter al dan niet in de fout ging. Al is er nog onduidelijkheid of het dossier nu ook effectief wordt overgedragen aan de CSC. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Wie de zaak wint en dus doorstoot naar de volgende ronde mag zich opmaken voor een wedstrijd tegen Standard Luik. Daarna volgt de winnaar van het duel tussen Saint Eloos en Lokeren.