Dunga vervolgt uithaal en baalt van Neymar: Echte mannen huilen niet
"Al die tranen zorgen voor een negatief imago"

Dunga vervolgt uithaal en baalt van Neymar: "Echte mannen huilen niet"

29-07-2014 11:32
8

Dunga heeft in zijn eerste week als bondscoach van Brazilië klare taal gesproken. De oefenmeester haalde maandag al uit vanwege enkele gebeurtenissen rondom Neymar en nu is de aanvaller van FC Barcelona opnieuw het onderwerp van kritiek.

Dunga moet namelijk helemaal niets hebben van het gehuil van de Braziliaanse spelers, die het tijdens het WK regelmatig niet droog hielden. "Wij zijn mannen, macho's. En we willen graag denken dat mannen niet huilen. Al die tranen zorgen voor een negatief imago", zegt de trainer, die Neymar onder meer zag huilen tijdens het volkslied en na de 3-0 nederlaag tegen Oranje. Ook na de afslachting tegen Duitsland lieten verschillende spelers hun tranen de vrije loop.

De keuzeheer baalde eerder ook al van het feit dat Neymar en Dani Alves tijdens het WK hun haar lieten verven en dat Neymar tijdens een persconferentie een pet van zijn eigen merk op had. "Spelers moeten niet halverwege het toernooi van kapsel wisselen. Dat moeten ze maar voor het toernooi doen, of erna. En als je in dienst van de Braziliaanse bond een persconferentie geeft, dan draag je een pet van de bond", zei Dunga, die ook niets begreep van het shirt dat opgedragen werd aan Neymar.