'Niet Vertonghen of Blind, maar Vermaelen ineens favoriet bij Barcelona'
El Mundo Deportivo overtuigd van interesse voor Vermaelen

'Niet Vertonghen of Blind, maar Vermaelen ineens favoriet bij Barcelona'

25-07-2014 08:54
2

Niet Jan Vertonghen, Marquinhos, Mats Hummels of Daley Blind, maar Thomas Vermaelen is plots de belangrijkste kandidaat om de verdediging van FC Barcelona te versterken. Dat meldt het Spaanse El Mundo Deportivo.

De verdediger lijkt bij Arsenal niet meer te kunnen rekenen op veel speelminuten en was al een tijdje in beeld bij Manchester United. Barcelona dient zich nu echter ook aan als kandidaat. De Catalanen zijn na het wegvallen van Carles Puyol op zoek naar een centrale verdediger. Het voordeel van Vermaelen is dat hij op meerdere posities inzetbaar is.

De clubleiding denkt dat Hummels onhaalbaar is omdat hij voor United kiest en de gesprekken met Paris Saint-Germain over Marquinhos schieten niet op. Over Blind bestaan twijfels en Vertonghen lijkt te duur. Vermaelen, die bij een goed bod weg mag en daardoor betaalbaar is, is derhalve de meest realistische kandidaat geworden.

Vermaelen stond volgens El Mundo Deportivo ook al op het scoutingslijstje toen hij nog bij Ajax speelde. In de krant wordt aangestipt dat Barcelona wéér interesse heeft in een speler met een verleden in Amsterdam. 'Ook Vermaelen is 'made in Ajax'', schrijft de krant.