Maradona hekelt FIFA en noemt uitverkiezing Messi 'marketingplan': Het klopt niet
Argentijnse oud-voetballer: "Het klopt niet als iemand iets wint wat hij niet zou moeten winnen"

Maradona hekelt FIFA en noemt uitverkiezing Messi 'marketingplan': "Het klopt niet"

14-07-2014 10:00
8

Diego Maradona voegt zich bij de mensen die vraagtekens zetten achter de uitverkiezing van Lionel Messi. De Argentijn werd zondag door de FIFA uitgeroepen tot beste speler van het WK in Brazilië.

Het besluit van de FIFA om Messi te onderscheiden doet veel stof opwaaien. De Argentijnse aanvaller van FC Barcelona beleefde een allerminst indrukwekkend toernooi, maar liet in de 'strijd' om de Gouden Bal wel spelers als Arjen Robben, Thomas Müller en James Rodriguez achter zich. Hoewel Messi vier keer scoorde in zeven duels, meent Maradona dat de uitverkiezing van Messi vooral een commerciële achtergrond heeft.

"Messi? Als het mogelijk was zou ik hem de hemel geven", zegt Maradona in gesprek met Telesur. "Maar het klopt niet als iemand iets wint wat hij niet zou moeten winnen, puur vanwege een marketingplan." Pluisje zag Argentinië zondag de WK-finale verliezen van Duitsland. Een treffer van Mario Götze besliste de strijd in de verlenging in het voordeel van de Duitsers.

"Ik vind het jammer voor mijn land. De goal van Mario Götze deed echt pijn. In mijn hart voel ik na het verliezen van de finale enorm veel droefenis. Als ik alles op een rijtje zet denk ik dat Argentinië op z'n minst een strafschoppenserie verdiende. Dat Duitsland won heeft te maken met een misverstand in de Argentijnse defensie."