De weg naar de finale voor Club Brugge: eerst Fiorentina dan weer naar Griekenland

De weg naar de finale voor Club Brugge: eerst Fiorentina dan weer naar Griekenland

18 april - 23:30 Laatste update: 19 april - 10:35
5

Club Brugge schreef donderdag geschiedenis. Als eerste Belgische club wist het zich deze eeuw te plaatsen voor een halve finale van een Europese beker. Maar hoe gaat het nu verder voor Blauw-Zwart in de Conference League? VoetbalPrimeur.be praat je bij.

Het Europese seizoen van Club Brugge is midden april nog altijd niet voorbij. Club Brugge mag zich opmaken voor de halve finales van de Conference League. Daarin zal Blauw-Zwart het opnemen tegen Fiorentina. De Italianen schakelden donderdag na verlengingen Viktoria Plzen uit.

Club Brugge speelt zijn heenmatch van de halve finales van de Conference League op 2 mei tegen Fiorentina. In Italië wordt er om 21u00 afgetrapt. De andere heenmatch van de halve finales met daarin Aston Villa als thuisploeg wordt ook op 2 mei 2024 afgewerkt vanaf 21u00.

Club Brugge op 8 in plaats van op 9 mei
De terugmatchen worden niet op hetzelfde moment gespeeld. Dat heeft alles te maken met de Heilige Bloedprocessie in Brugge. Club Brugge ontvangt daarom de Italianen al op 8 mei. Op die dag is er ook Champions League-voetbal. Daarom start de match van Club Brugge tegen Fiorentina in het Jan Breydelstadion al om 18u45. De andere terugmatch wordt wel gewoon afgewerkt op 9 mei vanaf 21u00.

De finale van Conferene League 2024
Weet Club Brugge ook de finale te halen dan wordt het op 29 mei opnieuw in Griekenland verwacht. Ditmaal moet het dan wel in Athene zijn. Het eerste fluitsignaal van de eindstrijd in de AEK Arena klinkt om 21u00.