City Group dient bouwaanvraag in voor state-of-the-art trainingscomplex in Limburg

City Group dient bouwaanvraag in voor state-of-the-art trainingscomplex in Limburg

18 april - 20:01
1

De City Group zit niet stil en ook niet in ons land. Het collectief heeft grote plannen in Limburg. Lommel SK diende een bouwaanvraag in voor de ontwikkeling van een state-of-the-art en speciaal gebouwde nieuwe trainingscomplex. Het complex moet komen op de huidige jeugdsite van Lommel.

'CFA Lommel krijgt twee verdiepingen met een functionele totale oppervlakte van 2.500m². Vanuit deze nieuwe faciliteit zal de eerste ploeg rechtstreeks toegang hebben tot de nieuw aangelegde trainingsvelden. De club en het bouwteam hebben de ambitie om het gebouw te bouwen volgens de Vlaamse GRO-tool', stelt men bij Lommel.

'De voorstellen zullen de aanzet geven tot de ontwikkeling van een vrijstaand gebouw en de omliggende landscaping en zo de voortdurende ambitie van de club vrijwaren om een ontwikkeling voor toptalent in Europa te worden', klinkt het bij Lommel.

Lommel hoopt dat alles goed komt met de aanvraag en men in de zomer van 2025 het nieuwe gebouw in gebruik kan nemen. In het complex zal de club uit de Challenger Pro League ook al zijn niet-wedstrijdgebonden functies samenbrengen.

Het trainingscomplex van Lommel wordt al de achtste City Football Academy wereldwijd. Er zijn er ook al in Manchester, Melbourne, New York, Montevideo en Palermo. Girona en Santa Cruz (gaat open in 2024).

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.