KBVB eindigt onderzoek naar lek binnen organisatie: 'Niet door eigen medewerkers'

KBVB eindigt onderzoek naar lek binnen organisatie: 'Niet door eigen medewerkers'

18 april - 14:00
4

De Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft het onderzoek naar een mogelijk lek afgerond. Recent werden de evaluatierapporten van Belgische scheidsrechters nog gelekt door de pers, maar niet door medewerkers van het PRD.

Met die conclusie kwam de KBVB na het interne onderzoek. Twee maanden geleden raakte bekend dat de KBVB een audit zou uitvoeren nadat enkele evaluatierapporten van Belgische refs naar de pers werden gelekt. Computers en smartphones van werknemers gingen worden bekeken, maar niemand werd schuldig bevonden.

'Met die audit wilden de directie en raad van bestuur niet alleen het signaal geven de feiten ernstig te nemen, maar ook hun medewerkers beschermen', schrijft de KBVB op de officiële kanalen. 'Uit de audit blijkt dat de betrokkenen de gegevens niet aan de pers hebben gelekt, wat het vertrouwen in de medewerkers bevestigt. De KBVB is tevreden met het resultaat, en hoopt dat de rust in het PRD nu volledig kan terugkeren.'

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.