Man City kraakt speelstijl Real Madrid: 'Zeg niet dat ze negatief waren, maar..'

Man City kraakt speelstijl Real Madrid: 'Zeg niet dat ze negatief waren, maar..'

18 april - 07:18
5

Kyle Walker, de ploegmaat van Kevin De Bruyne en Jeremy Doku, vond het maar apart hoe Real Madrid woensdagavond speelde in de wedstrijd tegen Manchester City. De Engelse vleugelverdediger snapte niet waarom De Koninklijke niet het gebruikelijke spel speelde.

"Het is een geweldig team met geweldige spelers. Ze zijn de koning van hun competitie als je ziet hoe vaak ze daar hebben gewonnen. Als je dan zo gaat spelen hier", begint Walker bij RTL aan zijn relaas over Real Madrid. "Ik wil niet zeggen dat het negatief was, maar dit is niet hoe Real Madrid normaal speelt. We moeten daar veel positieve punten uit halen en dat als een compliment zien." City werd op penalty’s uitgeschakeld in de Champions League.

Walker vindt wel dat uiteindelijk niets valt af te dingen op de zege van Real en hoopt dat City zich weer op kan laden. "Toch kopen we daar niets voor. Ze kunnen nog zo veel respect tonen als ze willen. Maar wij moeten het beter doen. Meer scoren en die wedstrijd gewoon in het slot gooien. Als het op zo’n strafschoppenreeks uitkomt en die verlies je dan ook nog eens, dan is dat heel vervelend. Maar we moeten onszelf weer opladen voor de wedstrijd van zaterdag."

City speelt aanstaande zaterdag wederom voor een prijs. Dan wacht Chelsea in de halve finale van de FA Cup. De treble kunnen de Citizens niet meer prolongeren, maar kampioen worden kan nog wel. Met twee punten voorsprong op Arsenal en Liverpool is de ploeg van Pep Guardiola nu koploper in Engeland.