Groot probleem opgemerkt bij Rode Duivels: Hij is te traag voor dit niveau

Groot probleem opgemerkt bij Rode Duivels: "Hij is te traag voor dit niveau"

28 maart - 21:33
80

De Rode Duivels zijn er tegen Engeland niet in geslaagd om een zege te boeken, maar pakten toch een knap 2-2 resultaat. Die wedstrijd legde volgens journalist Hans Vandeweghe toch wel enkele pijnpunten bloot.

De Rode Duivels leken tegen Engeland een overwinning te gaan boeken, maar gaven dat in het slot nog uit handen. De thuisploeg had ook meer dan genoeg kansen om meermaals te scoren. "Het grote verbeterpunt is onze verdediging. Engeland miste een hele verdediging, wij zullen het met deze spelers moeten doen", geeft Vandeweghe aan bij De Morgen.

Hij keek vooral naar Jan Vertonghen, die volgens hem helemaal door de mand viel. "Hij was de zwakste schakel, hij werd in de rug gepakt en maakte een fout die leidde tot de strafschop. Eigenlijk is hij te traag voor dit niveau, dat is ook de reden waarom hij is weggegaan bij Benfica en weer in België is komen spelen", klinkt het.

Vertonghen kreeg met RSC Anderlecht-maatje een basisplek, maar dat is volgens Vandeweghe toch niet de oplossing. "Hij en Debast zijn risicospelers, maar we hebben nu eenmaal niet beter. Hoewel, nieuwkomer Koni De Winter was tegen Ierland wel goed. Hij maakt nog foutjes, maar is atletischer dan Debast of Vertonghen", besluit Vandeweghe.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.