Ook Engelse media vangen salonremise op: 'Voetbal getroffen door 'fix'-schandaal'

Ook Engelse media vangen salonremise op: 'Voetbal getroffen door 'fix'-schandaal'

28 maart - 18:35
11

Het is ondertussen al even geleden en zelfs Rik De Mil is al de laan uitgestuurd bij KVC Westerlo, maar de Engelse media kreeg nu ook lucht van de salonremise in Belgie.

De Engelse media spreken van matchfixing. 'Het Belgische voetbal is getroffen door een 'fix'-schandaal na het 1-1-gelijkspel van Westerlo tegen Genk op de slotdag van de reguliere competitie', schreef The Daily Mail.

Na de 86e minuut was het eigenlijk al afgelopen. 'Genk scoorde in de 86e minuut de gelijkmaker en niet lang daarna leken de twee ploegen te stoppen met spelen. Spelers schudden elkaar zelfs de hand vóór het fluitsignaal, in plaats van te proberen voor de overwinning te gaan', pende het Engelse nieuwsmedium.

De Engelsen zagen vreemde gebeurtenissen. 'Genk-manager Wouter Vrancken werd lachend aan de zijlijn gezien, terwijl scheidsrechter Lawrence Visser met enkele spelers sprak die verbijsterd leken te zijn door de situatie', aldus The Daily Mail.

Ondertussen is Rik De Mil vervangen door Bart Goor als hoofdtrainer van KVC Westerlo.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.