PO 11: Dit kunnen de zes ploegen van de Champions' Play-Offs samen opstellen

PO 11: Dit kunnen de zes ploegen van de Champions' Play-Offs samen opstellen

28 maart - 13:00 Laatste update: 30 maart - 19:44
28

De Play-Offs beginnen komend weekend, maar wie verwachten we zelf als uitblinkers? Deze namen kwamen dit seizoen al vaak terug in onze maandagse VP 11's en kunnen ook schitteren in de komende weken.

Warleson als muur
Als het gaat om schoten pareren is Warleson waarschijnlijk de beste doelman in onze competitie. Zijn voetenwerk is middelmatig, maar gelukkig voor de Braziliaan is dat in het directe spel van Cercle niet al te belangrijk.

Stevige achterlijn
Centraal achterin was er relatief weinig discussie hier. Met Toby Alderweireld en Jan Vertonghen zetten we daar het gouden duo van Tottenham en de Rode Duivels. Ook los van elkaar blijven ze makkelijk overeind in onze competitie.

De backposities hadden wat meer voeten in de aarde. Op de linkerkant kiezen we dan toch voor de assists van Maxim De Cuyper en zijn schitterende linker. Joost (of Ronny Deila) mag weten wat de verdediger op Club Brugge wekenlang op de rechterkant deed. Op die rechterkant is Alessio Castro-Montes de logische keuze, zij het dan vooral omdat Daniel Munoz niet meer voor KRC Genk speelt.

Voetballend middenveld
De buffer voor de verdediging zorgt altijd voor een dilemma. Kiezen we hier voor een brekerstype, of meer voor een lage spelmaker? Met Théo Leoni denken we hier een beetje van beiden te hebben.

Een lopende acht die infiltreert is ook geen overbodige luxe. Kandidaten genoeg hier, maar we kiezen voor Bryan Heynen van KRC Genk. Toegegeven: de cruciale goal tegen Westerlo heeft hier geholpen. Op de nummer tien zetten we zowat ieder seizoen Vanaken, maar dat zou niet eerlijk zijn tegenover Cameron Puertas. Hij speelt echt wel een beter seizoen dan de Rode Duivel. Ook Bilal El Khannouss moest het hier overigens nipt afleggen.

Dynamiet in de punt
Op de linkerkant kiezen we voor de snelste speler van onze competitie. Dat moet toch wel Mohamed Amoura zijn. In de punt is Kevin Denkey dan weer een voor de hand liggende keuze als topschutter van de competitie. Uiteraard dachten we hier ook aan Vincent Janssen, die in sleutelwedstrijden altijd nog veel meer kan.

Op de rechterkant staat ook heel wat mooi volk. Andreas Skov Olsen is de frivoolste, we zien hem graag spelen. Anders Dreyer is minder flitsend, maar wel dodelijk efficiënt. Zijn goals (vijftien al!) hebben Anderlecht al vaak door moeilijke momenten gehaald.

Uiteraard hebben jullie een andere ploeg in het hoofd? Wie kan erbij en wie moet er meteen weer uit?

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Pro League (@proleaguebe)