De Rode Duivels hebben getoond dat ze schitterende counterploeg zijn

"De Rode Duivels hebben getoond dat ze schitterende counterploeg zijn"

28 maart - 12:44
1

De Rode Duivels speelden dinsdag 2-2 gelijk tegen Engeland. Geen slechte uitslag, al heeft ex-bondscoach René Vandereycken niet bepaald genoten van de partij. 

"Tedesco zei vooraf dat hij met België zijn stempel wilde drukken in Engeland. Maar welke stempel?", vraagt Vandereycken zich al bij Het Nieuwsblad. "De Rode Duivels hebben getoond dat ze een schitterende counterploeg zijn, maar dat wisten we al en dat is niet zo moeilijk met spelers als Lukaku en Doku. Ik heb weinig intentie gezien om van achteruit op te bouwen met ingeoefende looplijnen, goed positiespel en vooruit te verdedigen door collectief druk te zetten."

Vandereycken is dus wat teleurgesteld. "Ik verwachtte niet dat België op verplaatsing in Engeland de hele tijd dominant zou voetballen, maar ik had wel af en toe meer initiatief willen zien. Het was een kans om dat tegen een sterkere tegenstander minstens sporadisch te proberen. De komende tegenstanders, Luxemburg en Montenegro, zijn van te laag niveau om die opdrachten van de eerste ronde op het EK in te oefenen."

De partij tegen Montenegro volgt op 5 juni. Op 8 juni volgt Luxemburg voor de uitzwaaiwedstrijd.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.