Vrancken over salonremise: “Waarom zou KRC Genk risico’s moeten nemen?”

Vrancken over salonremise: “Waarom zou KRC Genk risico’s moeten nemen?”

28 maart - 07:00 Laatste update: 09:38
40

Er werd al veel gezegd en geschreven over de salonremise tussen Westerlo en KRC Genk. Nu kunnen er ook nog straffen worden uitgedeeld. Coach Wouter Vrancken sprak met Het Laatste Nieuws.

Vrancken had de commotie niet zien aankomen. “Nee, zeker niet. Ten eerste was er gewoon niks afgesproken met Westerlo. Ik heb het deze week nog aan enkele collega’s van je laten zien met de Hudl-beelden (het videoanalyse-systeem van de KBVB, red.) erbij. Die camera’s bieden uitstekend zicht op beide dug-outs en je collega’s bevestigden ook dat er niks te zien was.”

KRC Genk stond met tien en wilde geen risico’s nemen. “Ja, op een gegeven moment zei ik tegen Bilal (El Khannouss, red.) dat hij rustig aan moest doen. ‘1-1 is genoeg.’ Want kom nu: we speelden op dat moment met tien man en moesten dat punt zien vast te houden om in de top zes te eindigen. Dan kan je ons toch niet verwijten dat we niet vol ten aanval gaan?”

Vrancken besefte dat KRC Genk gewoon Play-Off 1 over de streep moest trekken. “We hebben al een moeilijk seizoen. Ik weet nog goed dat veel mensen ons vorig seizoen naïef noemden en de teams die hier tijd gingen rekken, schreven ze leepheid toe. Waarom zouden wij dan risico’s moeten nemen?”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)