Trossard zoekt nog: Bij België vragen we hem om op te bouwen, dat is hij niet

Trossard zoekt nog: "Bij België vragen we hem om op te bouwen, dat is hij niet"

27 maart - 13:15
1

Na de dubbele interland over het Kanaal is het een en ander duidelijk geworden rond de Rode Duivels. Over Leandro Trossard blijven echter vraagtekens bestaan. Bij Arsenal FC doet hij het prima, maar tegen zowel Ierland als Engeland werd hij al vroeg naar de kant gehaald. Misschien moet Domenico Tedesco hem op een andere manier gebruiken.

Dat is althans de mening van Romain Van der Pluym, journalist bij La Dernière Heure. Hij zag dat Trossard ook op Wembley niet helemaal zichzelf kon zijn. Zijn basispositie lijkt een eerste verklaring: met Jérémy Doku op links verhuisde de Limburger (gedwongen) naar de rechterflank. Daarnaast verwacht Tedesco de verkeerde dingen van hem, vindt Van der Pluym. "Trossard is een man van de diepgang. Bij België vraagt men hem om een man van de opbouw te zijn en dat is Trossard nu eenmaal niet."

Van der Pluym haalt een concreet voorbeeld aan om zijn analyse te staven. Hij verwijst naar de recente Champions-League-partij van Arsenal tegen FC Porto, waarin Trossard een levensbelangrijk doelpunt maakte. "Ødegaard geeft hem een geniale pass om hem in het straatje te sturen. Hoe hij daar perfect de bal vroeg, zo zou hij gebruikt moeten worden", klinkt het.

Het is koffiedik kijken of Trossard een basisplaats kan verwerven op Euro 2024. In deze interlandperiode kreeg hij twee keer zijn kans, maar nu was Kevin De Bruyne er uiteraard nog niet bij. Wanneer KDB zijn plekje weer opeist, is Trossard mogelijk het kind van de rekening. Anderzijds zou hij zelf kunnen profiteren van het feit dat de ster van Manchester City dan de regie in handen zal nemen.