Leko: 'Officieel weet ik van niks, maar het was waarschijnlijk zijn laatste match'

Leko: 'Officieel weet ik van niks, maar het was waarschijnlijk zijn laatste match'

27-12-2016 23:30

STVV pakte dinsdag een punt tegen Standard, maar na de match ging alle aandacht naar een bankzitter. William Dutoit hield het immers niet droog. De doelman staat op het punt te vertrekken. Dat bevestigde Ivan Leko na de wedstrijd.

"Ja het was waarschijnlijk zijn laatste match", aldus de trainer van STVV tegenover Het Laatste Nieuws. "Het is nooit een makkelijk moment als je een goeie keeper verliest en William is bovenal een goeie jongen, een speler die in die zes maanden onder mijn hoede heeft getoond dat hij een schitterende mentaliteit heeft. Het is altijd een trieste dag als je zo een speler moet verliezen, maar dat is voetbal."

"Ik wens hem het allerbeste in zijn verdere carrière. Naar welke ploeg hij trekt? Dat moet je hem zelf vragen. Officieel weet ik van niks. Ik heb liever dat hij het zelf vertelt. We zullen waarschijnlijk een nieuwe doelman halen. Met Lucas Pirard hebben wij iemand met toekomst en een keeper waarin we veel vertrouwen hebben, maar in een competitie die nog vier maanden duurt, heb je twee doelmannen nodig als garantie. We zullen dan ook proberen van nog een extra sluitstuk in huis te halen."

Leko mag dan officieel van nog niks weten. Het heeft er alle schijn van dat Dutoit binnenkort bij KV Oostende speelt. De kustploeg heeft immers een keepersprobleem