'Oostende klopt aan bij Limburgers door blessure Proto en Afrika Cup'

'Oostende klopt aan bij Limburgers door blessure Proto en Afrika Cup'

26-12-2016 15:56

KV Oostende moet in de wintermercato op zoek naar een nieuwe doelman. Silvio Proto staat nog even buiten strijd nadat hij een zware knieblessure opliep, terwijl Didier Ovono binnen afzienbare tijd afreist naar de Afrika Cup. De club van Marc Coucke heeft haar vizier op Sint-Truiden gericht.

Op Stayen loopt met William Dutoit namelijk een getalenteerde doelman rond. Bovendien ligt de Fransman niet meer in de bovenste schuif bij het bestuur van Sint-Truiden. Het voorbije jaar liet hij zich namelijk meermaals op kritische uitspattingen betrappen over de samenstelling van de spelerskern. Een vertrek lijkt dan ook een goede oplossing voor alle partijen.

RTBF weet dat KVO de 28-jarige keeper binnenkort al zou kunnen binnenhengelen. Aan de kust ligt voor hem een contract van vier jaar te wachten. Als Dutoit in gaat op de avances van Oostende, zou hij op 17 januari zijn debuut kunnen maken voor zijn nieuwe club. Dan treft de ploeg van Yves Vanderhaeghe KRC Genk in de halve finale van de Croky Cup.