Krijgt Genk walk-over in Europa League? Spelers zijn al maanden niet betaald

Krijgt Genk walk-over in Europa League? "Spelers zijn al maanden niet betaald"

13-12-2016 12:25

Racing Genk heeft in de Europa League geen geweldige affiche geloot. Astra Giurgiu is totaal onbekend in België, maar wel berucht in Roemenië. De club zou namelijk financiële problemen hebben.

Astra Giurgiu is een ploeg die niet te onderschatten is, want in de voorrondes won het nog van West Ham United. In de poules schakelde het dan weer Viktoria Plzen en Austria Wien uit. Toch gaat het barslecht met de ploeg, zo vernam Het Belang Van Limburg van Roemeense journalisten. Europees voetbal is momenteel wel het laatste van de zorgen bij Giurgiu.

"De club verkeert in diepe crisis. Spelers en staf zouden al maanden niet betaald zijn, coach Sumudica ligt daarom op ramkoers met zijn excentrieke voorzitter. De landskampioen staat momenteel pas op de zevende plaats, ook in Roemenië speelt alleen de top 6 play-off 1", zo klinkt het in de Roemeense media. Nog een ronde verder geraken zou dus mogelijk moeten zijn voor Racing Genk, al staat het zelf ook maar op de negende plaats in de Jupiler Pro League.