Opmerkelijke mails bewijzen: Duchâtelet moeide zich met opstelling Charlton

Opmerkelijke mails bewijzen: Duchâtelet moeide zich met opstelling Charlton

30-11-2016 16:47
1

Dat Roland Duchâtelet niet populair is bij Charlton Atletic, is een understatement. De zakenman nam de club enkele jaren al over en toonde veel ambitie, maar intussen degradeerden The Addicks naar de Engelse Derde Klasse. Trainers komen en gaan bij Charlton en zij hebben blijkbaar geen volledige zeggenschap over de ploeg.

Dat tonen enkele e-mails aan, verspreid door Getting To Know The Network. Dat is een vierdelige Engelse reeks waarin ze met personen spreken die in het verleden werkzaam waren voor de clubs van Duchâtelet. Ex-trainer Chris Powell is één van die mensen en kreeg in januari van 2014 enkele opvallende mails van zijn voorzitter.

Yohann Thuram, die was overgekomen van Standard, kreeg door ziekte van concurrent Ben Alnwick een kans in de basis. Hij ging flagrant in de fout en nadien nam Alnwick zijn plaats terug in. Hij hield twee keer de nul en ook in derde partij kwam de goalie aan de aftrap, tegen de zin van Duchâtelet. Nog voor het einde van de wedstrijd, die Charlton zou verliezen, stuurde hij een mail naar zijn coach om te vragen waarom Thuram niet speelde.

Twee dagen later kreeg Alnwick plots te horen dat hij niet meer nodig was op de club en werd zijn contract ontbonden. Naast Thuram was enkel de 18-jarige Dillon Phillips nog fit, waardoor Powell niet anders kon dan Thuram in de goal te zetten. Bovendien kreeg hij opnieuw een mail van zijn baas, waarin de vraag stond om met een bepaalde opstelling te spelen, die Duchâtelet had opgesteld in samenspraak met een scout. Nieuwkomers Loic Nego en Reza Ghoochanjhad stonden daar onder meer tussen.