Lambrecht oogst opnieuw zware kritiek: Onbegrijpelijk en tactloos

Lambrecht oogst opnieuw zware kritiek: "Onbegrijpelijk en tactloos"

30-10-2016 07:15

Georges Leekens verdween deze week van het toneel bij Lokeren. Voorzitter Roger Lambrecht gaf hem de bons, maar hij kon meteen aan de slag bij Algerije. Jacques Sys van Sport/Voetbalmagazine weet dat Leekens veel irritatie opwekt, maar heeft ook veel respect voor hem.

Leekens krijgt in België bijzonder veel smalende reacties, en dat is volgens Sys niet onterecht. "Je kan je ergeren aan de figuur Georges Leekens en zijn opportunistische trekje, en aan de manier waarop hij rechtpraat wat krom is. Het is alsof hij op een consequente manier een sfeer van irritatie rond zich schept. Als Leekens als trainer wordt voorgesteld, dan hangt er ergernis in de lucht", aldus Sys in De Zondag.

Zijn aanstelling bij Lokeren was geen uitzondering. "Hij had het toen onder meer over respect en collegialiteit. Dat terwijl hij een week daarvoor in "De Zevende Dag" openlijk had gesolliciteerd voor de job van trainer op Daknam."

Toch vindt Sys dat Leekens te hard werd aangepakt. "De maniert waarop hij door de supporters werd uitgespuwd, dat verdient een trainer van 67 jaar niet. Daarvoor heeft Leekens te veel neergezet, al sprak hij zichzelf vaak tegen. Ronduit onbegrijpelijk en tactloos was het van Roger Lambrecht om voor de match tegen Oostende te roepen dat een nederlaag ontslag zou betekenen. Dan heb je meteen onnodig een grimmige sfeer."

Waardige verliezer
Zijn aanstelling was een beetje stijlloos, maar Leekens vertrok niet met slaande deuren. "Wat je ook van Leekens mag beweren, hij heeft de stijl om daarop te reageren. Sterker zelfs: hij noemde Lambrecht na het ontslag nog altijd een vriend. Telkens weer behield hij na de aanvallen op zijn persoon zijn waardigheid."