Leekens pakt Lokeren op snelheid, trainer ging club sowieso verlaten voor het geld

Leekens pakt Lokeren op snelheid, trainer ging club sowieso verlaten voor het geld

28-10-2016 06:36
6

Georges Leekens is sinds deze week niet langer meer de trainer van Lokeren. Maar of hij dat zelf erg vindt, is een andere vraag. Blijkbaar werkte Leekens al een tijdje aan zijn toekomst en die lag niet op Daknam.

Na mindere resultaten bij Sporting Lokeren greep Roger Lambrecht in. De voorzitter bedankte Leekens voor bewezen diensten. Volgens Het Laatste Nieuws pakte Leekens Lokeren eigenlijk op snelheid. De krant beweert dat Algerijnse bronnen stellen dat Leekens al twee weken contact had met de Algerijnse voetbalbond om bondscoach van het land te worden. Dus nog voor Marc Wilmots gepolst werd.

Officieel is Leekens nog niet de nieuwe bondscoach van Algerije, maar dat lijkt slechts een kwestie van tijd. De Algerijnse voetbalbond liet immers al weten dat Leekens hun nieuwe man is. De trainer deed er de afgelopen uren alles aan om het verhaal te ontkennen.

Leekens wordt van zijn deal met Algerije niet slechter. Hij kan een contract tekenen tot 2019. Maandelijks krijgt hij 40.000 euro op zijn bankrekening gestort. Het Laatste Nieuws stelt dat Leekens ook op dit in aanbod was ingegaan indien hij met Lokeren van KV Oostende had gewonnen.