Mourinho verslaat Guardiola, Batshuayi baalt bij basisplaats

26-10-2016 23:03

Manchester City is klaar in de League Cup. De ploeg van Pep Guardiola was in een tegenvallende Manchester Derby niet opgewassen tegen buurman Manchester United: 1-0. Chelsea verloor dan weer met 3-1 van West Ham United.

Juan Mata was woensdagavond de gevierde man op Old Trafford, door kort na rust de enige en dus winnende treffer te verzorgen. Na 53 minuten legde de bekritiseerde Zlatan Ibrahimovic de bal opzij en Mata schoof de bal achter invaldoelman Willy Caballero.

Het was één van de weinige hoogtepunten in een tegenvallende Manchester Derby, waarin beide ploegen niet de intentie hadden om het publiek te vermaken. José Mourinho en Guardiola bestookten elkaar met een uitgekiende tactiek en dat ging ten koste van 'mooi' voetbal.

De overwinning komt in elk geval op een goed moment voor Mourinho, die koos voor zijn sterkste United-elftal (zonder Marouane Fellaini). Bij Manchester City werd Vincent Kompany na 45 minuten gewisseld. Hij was wat vermoeid. Het Manchester City van Guardiola zit intussen in een wak: de titelfavoriet wacht nu al zes wedstrijden op een overwinning.

West Ham United - Chelsea: 2-1
The Blues begonnen met een soort B-ploeg. Onder meer Michy Batshuayi mog daardoor starten. Chelsea - zonder Thibaut Courtois en Eden Hazard - kwam al snel op achterstand. Cheikhou Kouyate (ex-Anderlecht) kopte raak. Na de rust verdubbelde Edimilson Fernandes de score. In de slotminuut scoorde Gary Cahill nog tegen, maar verder kwam Chelsea niet.

Southampton - Sunderland: 1-0
Sofiane Boufal maakte in de 66e minuut de enige goal van de match.