Leider Zulte Waregem maakt in Limburg geen fout, match voor de rust beslist

26-10-2016 22:23

Ook na twaalf speeldagen blijft Zulte Waregem leider in de Jupiler Pro League. Dinsdag ging het met 0-2 winnen op het veld van Sint-Truiden. De doelpunten vielen voor de rust.

In de eerste helft trof Zulte Waregem twee keer raak. Twee keer scoorde de leider met een kopbal. Na 24 minuten verlengde Lukas Lerager een vrije trap in doel. De tweede goal kwam op naam van Davy De Fauw. Hij scoorde na een voorzet van Mbaye Leye, zeg maar gerust de omgekeerde wereld. Voor STVV scoorde Stef Peeters bijna, maar Kenny Steppe had geluk. De doelman tikte de bal zonder het te weten tegen de lat.

Na de rust probeerde de thuisploeg nog iets terug te doen, maar dat lukte niet. In de slotfase veroorzaakte Djene een strafschop. Daarbij kreeg hij ook zijn tweede gele kaart en dus ook rood. Leye miste evenwel voor de derde keer op rij een strafschop, waardoor het 0-2 bleef op Stayen. Zulte Waregem is nu leider met 26 punten. STVV blijft met negen punten hangen op de veertiende plaats.