Leekens kijkt al naar nieuwe horizonten: ''Heb veel aanbiedingen gehad''

Leekens kijkt al naar nieuwe horizonten: ''Heb veel aanbiedingen gehad''

26-10-2016 10:23

Georges Leekens is niet langer de coach van Lokeren. De Waaslanders maakten woensdagochtend bekend dat het contract 'in goed overleg' is ontbonden vanwege de tegenvallende resultaten. Leekens reageerde bij radiozender Joe voor het eerst op zijn vertrek.

Lokeren verloor dinsdagavond met 1-2 van KV Oostende en daarna vond al het beslissende gesprek plaats tussen Leekens en voorzitter Roger Lambracht. ''Ik heb met de voorzitter vannacht gesproken en wij zijn overeengekomen om het contract te stoppen. En dat is denk voor beide partijen een goed besluit. Als ik vind dat het moeilijk is en ook schade kan berokkenen, dan heb ook maar gezegd: 'Ik heb u drie maal komen helpen en ik heb u drie maal zwaar geholpen denk ik' en dan is het beter dat we afscheid nemen van elkaar'', lichtte hij toe.

Leekens voelde het na de match tegen Oostende al aankomen. ''Ik ben daar niet gelukkig mee, maar nu ik ga kijken naar nieuwe horizonten. En dat zal denk ik wel niet in België liggen'', zo voegde hij direct toe. De coach maakt zich geen zorgen en denkt snel weer een nieuwe job te vinden. ''Ik heb heel veel aanbiedingen gehad, die ik neergelegd heb. Ik heb Kameroen gehad, waar Hugo Broos nu goed werkt. En ik heb in Qatar nog wat afgezegd. Ik heb vier à landen afgezegd, omdat ik vond dat ik dat toen niet kon maken.''

Hij sprak tot slot nog over vriend en voorzitter Roger Lambrecht. Volgens hem blijft hun relatie in orde. ''Het is zeker een man die voor mij altijd een vaderfiguur is geweest en dat zal hij ook blijven voor mij'', besloot Leekens.