Alderweireld is er mogelijk erg aan toe: Het is moeilijk om in te schatten nu

Alderweireld is er mogelijk erg aan toe: "Het is moeilijk om in te schatten nu"

16-10-2016 09:34

Roberto Martinez zal ongetwijfeld met een dubbel gevoel gekeken hebben naar West Bromwich Albion-Tottenham Hotspur zaterdagmiddag. Nacer Chadli bewees zijn blakende vorm met een doelpunt voor de thuisclub, maar aan de overzijde viel Toby Alderweireld gekwetst uit. De schade lijkt ernstig te zijn.

Op een definitieve diagnose is het nog even wachten, maar de beelden van zijn blessure beloven niet veel goeds. Rond het uur leek Alderweireld zijn knie te overstrekken. De verdediger ging meteen naar de grond en moest afgevoerd worden met de draagberrie. Daarbij hield Megatoby zijn handen voor zijn gezicht.

Trainer Mauricio Pochettino reageerde achter kort op de blessure, al kon hij nog geen uitsluitsel geven. "Hij heeft een blessure aan het been. Maar het is moeilijk om nu een inschatting te maken, we moeten wachten."

Bang afwachten voor Martinez
Voor de Rode Duivels zou een zware blessure van Alderweireld ongetwijfeld een aderlating zijn. Door blessures en andere problemen bij onder andere Vincent Kompany, Nicolas Lombaerts en Thomas Vermaelen zit bondscoach Martinez behoorlijk krap in de achterhoede. Dit jaar speelt de nationale ploeg nog twee duels: een oefenpot tegen Nederland en een WK-kwalificatieduel tegen Estland. Met of zonder Alderweireld?