Bosniër kon ook voor de Rode Duivels uitkomen: ''Keuze van mijn hart''

Bosniër kon ook voor de Rode Duivels uitkomen: ''Keuze van mijn hart''

05-10-2016 15:10

De Rode Duivels krijgen vrijdag met Bosnië-Herzegovina een sterke tegenstander op bezoek. Tino-Sven Susic, middenvelder van Racing Genk, is een bekend gezicht bij de gasten. Het wordt een speciale avond voor Susic, want hij had ook voor België uit kunnen komen.

Susic werd geboren in Sarajevo, maar trok op jonge leeftijd met zijn familie naar ons land. Zijn vader was immers een profvoetballer die uit zou komen voor RFC Luik en RWDM. De jonge Tino-Sven genoot zijn jeugdopleiding vervolgens bij Wezet, Racing Genk en Standard. De talentvolle Susic speelde voor diverse Belgische jeugdelftallen, voordat hij in 2014 definitief voor Bosnië-Herzegovina koos.

''Bosnië was een logische keuze, want mijn hele familie komt van daar. Ook al was ik jeugdinternational voor België, Bosnië blijft de keuze van mijn hart". Ik heb dus helemaal geen spijt van mijn keuze, zeker niet als je ziet hoeveel Belgische topspelers er zijn op mijn positie. Het zou heel moeilijk worden voor mij om te spelen of zelfs maar opgeroepen te worden'', zegt Susic in La Dernière Heure.

De achtvoudig international hoopt met Bosnië een puntje te kunnen pakken tegen de Rode Duivels. "Het wordt heel lastig voor ons, gezien de kwaliteit bij de tegenstander. Een gelijkspel zou als een overwinning gevierd worden." Racing Genk haalden Sucic afgelopen zomer terug naar België. De Limburgers namen hem over van het Kroatische Hajduk Split.