Chelsea en Mönchengladbach kibbelen over Hazard in bloedvorm

Chelsea en Mönchengladbach kibbelen over Hazard in bloedvorm

01-10-2016 11:36

Weinig Belgische voetballers halen dit seizoen het niveau waarop Thorgan Hazard momenteel acteert. De jongere broer van Eden kende een blitzstart bij Borussia Mönchengladbach. De spelverdeler maakte al zeven doelpunten in twee maanden tijd. Door zijn hoogvorm rijzen er echter vragen over zijn toekomst. 

Chelsea FC en Gladbach zijn namelijk een andere mening toegedaan over een mogelijke clausule in het contract van Hazard. De Londenaren hengelden Thorgan in de zomer van 2012 binnen, voornamelijk als package deal voor broer Eden. Twee jaren op uitleenbasis bij Zulte Waregem volgden. Daar speelde Hazard de pannen van het dak, waardoor Mönchengladbach hem medio 2014 huurde van Chelsea.

In februari 2015 besloten The Blues Hazard echter definitief te verkopen aan de Duitse subtopper. Over de details van die verkoop zijn beide partijen het nu oneens. Kristof Terreur, Premier League-watcher voor Het Laatste Nieuws, postte een tweet waaruit afgeleid kan worden dat Chelsea een terugkoopoptie had opgenomen in het bewuste contract. Bij Gladbach ontkent men dat echter in alle toonaarden.