Controversiële coach geeft toe: Ik was kwaad toen Anderlecht mij ontsloeg

Controversiële coach geeft toe: "Ik was kwaad toen Anderlecht mij ontsloeg"

28-09-2016 15:00

Georges Leekens behaalde zijn grootste successen natuurlijk met Club Brugge. Als speler werd hij er vijf keer kampioen, als trainer pakte hij er in 1990 nogmaals de titel. Daarvoor probeerde hij hetzelfde bij Anderlecht... een avontuur dat amper zeven maanden duurde.

Na drie jaar Cercle Brugge werd Leekens in 1987 trainer van Anderlecht. Hij won toen amper 38 jaar. De onervaren Leekens zong het uiteindelijk niet lang uit in Brussel. "Ik bleef maar zeven maanden bij Anderlecht, maar het waren misschien de belangrijkste maanden van mijn carrière. Ik kwam bij een club die succes gewend was en wilde me heel hard bewijzen", vertelt Leekens in Sport/Voetbalmagazine.

Leekens slaagde er echter niet in om de ploeg op de rails te krijgen. Hij kreeg uiteindelijk de bons. "Na mijn ontslag bij Anderlecht was ik kwaad. Jaren later kwam ik nog eens in het Astridpark en zei Constant Vanden Stock tegen mij: jij bent de beste trainer die ik al heb gehad, maar je moet niet te snel willen gaan. Ik wilde te veel veranderen bij de club, te agressief. Het was een wijze les, sindsdien ben ik rustiger geworden."