Flater van Gillet houdt Standard van de winst

15-09-2016 23:06

Standard begon zijn Europees avontuur in groep G thuis tegen Celta de Vigo. De Luikenaars speelden een goede wedstrijd en kwamen erg snel op voorsprong. Enkele minuten later stond de score echter al gelijk na een flater van Gillet. Dit werd meteen ook de eindstand van 1-1.

Standard kwam na vier minuten al op voorsprong na een doelpunt van Dossevi. Hij pikte de bal op na een te korte pass van Costas en legde de bal keurig in de linkerbenedenhoek, 1-0. Tien minuten later stond de score echter al gelijk. Gillet ging in de fout na een afstandschot van Rossi.

Beide ploegen creëerden daarna nog enkele kansen. Onder meer Raman mikte een grote kans op slag van rust net naast. Zo gingen beide ploegen na een aangenaam kijkstuk met een gelijkspel de rust in.

Na de pauze was Standard het meest bedrijvig onder leiding van een sterke Belfodil. De Luikenaars deden er echter weinig mee en Celta de Vigo creëerde de betere kansen. Hernandez knikte zijn kopbal echter nipt over. Bij de Spaanse ploeg maakte ook Theo Bongonda zijn Europees debuut in de tachtigste minuut. Kansen werden er op het einde niet meer genoteerd en zo moeten beide ploegen tevreden zijn met een puntendeling.