De moeilijke keuze van Martens: 'Is Anderlecht en Club ter ore gekomen'

De moeilijke keuze van Martens: 'Is Anderlecht en Club ter ore gekomen'

31-08-2016 12:53

Club Brugge haalde vorig seizoen Maarten Martens in huis. De ex-speler van AZ Alkmaar en Anderlecht neemt de U16 van Club Brugge onder handen. Ook Anderlecht toonde interesse, maar hij koos uiteindelijk verrassend voor de landskampioen.

"Ik had tegen twee docenten iets gelost over mijn intentie om jeugdcoach te worden en zo is het Anderlecht en Club Brugge ter ore gekomen. Eind februari belden ze allebei al. Natuurlijk had Anderlecht voorsprong, dat heb ik ook meteen gezegd. Maar ik ben heel enthousiast geraakt door het project van Club en dat het een stuk dichter bij huis is, heeft mee de doorslag gegeven. Ik heb als jeugdspeler vaak lang in de auto gezeten: dat wil ik niet meer", zegt Martens in Sport/Voetbalmagazine.

"Ik heb een dochter van zes en mijn vriendin gaat meestal vroeg slapen. Doordat ze bij Anderlecht avondtrainingen hebben, zou ik haar amper nog zien. Bij Club hebben ze een namiddagwerking. Ik kreeg de U17 aangeboden, maar koos zelf voor de U15. Bij Anderlecht ging het over de U13 of U14, wat ik ook prima vond: Frank de Boer is bij Ajax ook begonnen bij de U13. De jeugdopleiding van AZ was ook een optie trouwens, maar we zagen het niet zitten om nu al terug naar Nederland te gaan. Anderlecht of Club Brugge: ik heb daar twee weken echt diep over moeten nadenken", besluit hij.