Voetbalbond gaat verder met schoonmaak en stuurt Wilmots-getrouwen weg

Voetbalbond gaat verder met schoonmaak en stuurt Wilmots-getrouwen weg

24-08-2016 08:10

De grote kuis bij de Belgische voetbalbond duurt voort. Na het vertrek van Marc Wilmots is de KBVB bezig om afscheid te nemen van getrouwen van de voormalige bondscoach. Secretaris Piet Huys en kok William Wouters werden dinsdag ontslagen.

Dat schrijft Het Nieuwsblad woensdag. De voetbalbond lijkt bewust afscheid te nemen van mensen uit het kamp-Wilmots, want eerder kregen T2 Vital Borkelmans, fysiektrainer Mario Innaurato en veiligheidsverantwoordelijke Serge Borlée al hun C4. Wouters werd voor het WK van 2014 toegevoegd aan de staf, nadat Wilmots niet verder wilde met zijn voorganger Wim Casteleyn. Volgens de officiële uitleg gaat het om besparingen, maar de bond zou Wouters als een getrouwe van Wilmots zien.

Het gedwongen vertrek van Piet Huys is veel verrassender. Huys werkte namelijk al sinds 1989 als secretaris bij de KBVB. Huys was een vaste werknemer en werkte onder bondscoaches Paul Van Himst, Georges Leekens, Robert Waseige, Aimé Anthuenis, René Vander­eycken, opnieuw Leekens en Marc Wilmots. Na 27 jaren trouwe dienst kreeg hij tijdens een kort gesprek met financieel directeur Tom Borgions te horen dat hij moet vertrekken, aldus de krant.