Geen twijfels meer bij Westerlo: 'Veerkracht en kwaliteit gezien'

Geen twijfels meer bij Westerlo: 'Veerkracht en kwaliteit gezien'

31-07-2016 22:54

Westerlo heeft op de eerste speeldag van de nieuwe competitie ei zo na voor een stunt gezorgd. De troepen van Bob Peeters slikten pas in de slotfase de gelijkmaker tegen Standard. Volgens veel analisten is Westerlo dit jaar een degradatiekandidaat, maar de prestatie tegen Standard zal vertrouwen geven.

"Ik ben fier op mijn spelersgroep", verklaarde Bob Peeters na de wedstrijd op de clubswebsite. "Ondanks de vele twijfels hebben we vandaag getoond dat je niet zomaar komt winnen in Het Kuipje. Elke ploeg zal hier diep moeten gaan om een resultaat te boeken."

Westerlo kwam al snel op achterstand, maar kon nog voor het rustsignaal de situatie omkeren. "Ik denk dat we in de eerste helft één kans hebben weggegeven, maar het was wel meteen raak. Daarna zie je toch dat we over veerkracht beschikken. De kwaliteit van nieuwkomers Acolatse en Gonvoula brengt ons op voorsprong."

"Je weet dat Standard tijdens de tweede helft op zoek zal gaan naar de gelijkmaker. Spijtig genoeg mist De Ceulaer een unieke kans op 3-1. Als die bal tegen de netten vliegt, denk ik dat we de wedstrijd winnen. Het is dan ook heel zuur om die zege in de slotfase nog te zien wegglippen."