OFFICIEEL: Standard haalt jonge vleugelaanvaller uit de Ligue 2

OFFICIEEL: Standard haalt jonge vleugelaanvaller uit de Ligue 2

27-07-2016 15:18

Standard Luik heeft zijn volgende aanwinst beet. De 20-jarige Isaac Mbenza komt over Valenciennes FC. De Franse tweedeklasser maakte de transfer via de website bekend.

Mbenza heeft daarmee zijn gewenste transfer naar de Rouches te pakken. Onze talentvolle landgenoot kreeg de afgelopen weken diverse aanbiedingen uit de Engelse Championship, maar legde die één voor één naast zich neer. Mbenza had zijn zinnen duidelijk gezet op een vertrek naar Sclessin en die deal is nu rond. De vleugelaanvaller tekent in Luik een contract voor vier seizoenen.

De 20-jarige Mbenza werd geboren in Saint-Denis, een voorstand van Parijs, maar bezit de Belgische nationaliteit. Hij speelde in de jeugd voor FC Brussels en KV Mechelen. Vervolgens vertrok hij op op 16-jarige leeftijd al naar Valenciennes. Hij maakte in februari 2015 zijn debuut voor de Franse club, waar na hij het afgelopen seizoen een vaste basisplaats veroverde. Mbenza speelde in totaal 52 duels voor Valenciennes, waarin hij acht keer trefzeker was.