''Ik hoop vooral dat het niet mijn laatste oproep voor de Rode Duivels was''

''Ik hoop vooral dat het niet mijn laatste oproep voor de Rode Duivels was''

26-07-2016 14:28
2

Club Brugge trapt vrijdag op bezoek bij KV Mechelen het nieuwe seizoen af. Björn Engels is nog herstellende van een blessure en mist de openingmatch. De publiekslieveling en sterkhouder bleef de kampioen wel trouw.

Engels blikte voor Play Sports terug op het bijzondere jaar. De spelersverwelkoming voor titelmatch en het kampioenschap waren twee hoogtepunten voor de centrale verdediger. Zijn derde moment van het afgelopen seizoen was de oproep voor de Rode Duivels. ''Toen de blessureplaag bij de Rode Duivels begon, las ik hier en daar al mijn naar. Maar toen het zover was, kwam het bij mij toch als een hele grote verrassing aan. Ik zag het als het grootst mogelijke compliment voor mijn prestaties en ik hoop nu vooral dat het niet de laatste keer was.''

Bondscoach Marc Wilmots nam de 21-jarige verdediger op in zijn selectie, maar Engels ging uiteindelijk niet mee naar het Europees Kampioenschap in Frankrijk. Engels liep een spierscheur op in zijn dij, waardoor  moest afhaken. Engels is nog altijd herstellende van de kwestuur. Deze zomer verlengde hij wel zijn contract bij Blauw-Zwart tot en met medio 2020.