Anderlecht vindt creatieve oplossing voor overbodige spelers en volle beloftenkern

Anderlecht vindt creatieve oplossing voor overbodige spelers en volle beloftenkern

20-07-2016 09:45

De kern van Anderlecht staat nog niet op punt. Er mogen nog één of twee spelers bijkomen, maar daarnaast zijn er nog heel wat overbodige spelers voor wie een oplossing moet bedacht worden. In tussentijd heeft paars-wit de B-kern bis in het leven geroepen.

Dat is een tijdelijke oplossing voor de spelers die uit de A-kern vallen en/of weg mogen. De voornaamste namen zijn Aaron Leya Iseka, Dodi Lukebakio, Nathan De Medina, Andy Kawaya, Samuel Bastien en Ibrahima Conte. Zij waren naar de B-kern verwezen, maar die puilde uit. De kern telden bijna 40 spelers, wat moeilijk werkbaar is. Bovendien willen Conte en co geen wedstrijden spelen met de beloften uit schrik voor blessures.

T3 Nicolas Frutos zal samen met de nieuwe fysieke trainer Pablo Morchon, een landgenoot, de B-kern Bis onder handen nemen. Op dit moment zijn er geen wedstrijden gepland voor de 'nieuwe' ploeg van Anderlecht. Ook beloften Sami Bourard en Gilles Denayer, die geen toekomst meer hebben op Neerpede, maken deel uit van de B-kern bis.